torsdag 24 april 2008

Bland sjörövare och andra vilda pirater



Först som sist måste jag göra en liten presentation av mig själv, nu när det skall byggas en ny värld över ruinerna av den gamla. Bildspelet här ovan med musik av Fred Åkerström bör väl räcka som min personlig beskrivning av en urgammal människa som levt ett så äventyrligt liv att hälften borde ha varit nog. Se mig som en ålderstigen sniffande pirat.





Idag har det varit ett stort konvent på Madagaskar för pirater. Dagen inleddes med en spatsertur runt bastionerna. Vägvisarna var gamla kändisar med Gustav Adolf Skytte, Klaus Störtebeker, Sören Norrby och fribrytaren Gustav Drake som de allra mest behöriga. Snyggast bland de befarna var Ingela Gathenhielm och Johanna Hård. Efter vandringen bland fästningsvallarna började själva mötet som varade i tre timmar.

Läs mer om sjörövare och pirater

Sedan vi käkat middag och lyssnat på ett föredrag om nya metoder och navigationssystem var vi fria att göra vad vi ville inom rimliga gränser. Några av oss tog våra hundar till hamnlagunen och lät dem jaga de små lustiga fingerdjuren och andra knytt bäst de ville. Andra tog sig för att häva några öl eller fler på någon av de många krogarna nere i hamnen.

Inga kommentarer: