tisdag 4 november 2008

KRIS förnekar inte rekommendation om våld


Inlägget flyttat! För att komma rätt - KLICKAR HÄR

16 kommentarer:

Anonym sa...

Men käre farbror Max
Dom är ju inte kloka.

Anonym sa...

Tjena!
Har skickat din blogg vidare till en Okänd Faktor, man vet aldrig..?

Anonym sa...

Tjena Siste Piraten!

Följetongen Kamratföreningen Kris fortsätter i Stockholm med omnejd: Vid ett extra årsmöte utsågs den förre NATIONELLE SAMORDNAREN till nygammal ordförande i Kris Stockholm (den inte helt okände Peter Söderlund) som tröttnat på att utbilda snickare genom att sammanfoga lärkträn till utemöbler. Antagligen var det inte särskilt lönsamt.

Inte bekräftade uppgifter gör gällande att Peter Söderlund betalat medlemsavgiften för andra, mot löfte om röst. Cirka 45 ryssar, inte svensktalande, finns i Kris Stockholm

Då skrider Riks Kris till aktion, och utesluter Peter Söderlund ur föreningen, samt portförbjuder honom i Kris alla lokaler. Vid ett distriktsmöte i Uppsala nekas Peter Söderlund inträde i Kris Uppsalas lokal, varvid meningsutbyte uppstår och då hotar Kris Örebros ordförande BB att slå ihjäl PS och blir följaktligen han också utesluten med allt vad det innebär.

Ytterligare obekräftade uppgifter menar att BB har minst en Harley Davidsson skriven på den hederliga Kamratföreningen i Örebro, som han för övrigt har hållit i ett järngrepp i många år därför att han själv har skulder till Kronofogden.

Och så här fortsätter det förmodligen, tills samhället fått upp ögonen, och konstaterat att det inte är så värst hederligt i den hederligaste av alla föreningar?

MAX (©) HOBSTIG sa...

Tack Johannes.
Jag kompletterade min text med dina bekräftade uppgifter om vad som hänt i Stockholm och om tillståndet i KRIS största lokalavdelning. Man borde ta sig för pannan men orkar inte ens lyfta armen. Sorgligt och bedrövligt är det och mer sorg och bedövelse står i farstun och väntar.

Anonym sa...

Vi gamla tjyvar som minns Olle Möller och satt av våra voltor samtidigt som Stig Wennerström undrar var den gamla Tjyvhedern tagit vägen och varför krisgrabbarna håller på med sitt skit.

Krama en massa jävla politiker. Jag blir så förbannad så jag vet fan inte vad jag skall säga. Åt helvete med hela jävla kriseriet och tillbaka till kåken utan att passera gå.

Heder åt dig Max som sätter tumskruvarna i arslet på idioterna!

MAX (©) HOBSTIG sa...

Ta det lugnt på Långholmen!
Den hederliga gamla tjyvhedern lever, om än lite undanskymt. Den hederliga gamla tjyvhedern har bara dragit sig undan för att inte bli nertrampad av det väldiga KRIS. Den hederliga tjyvhedern kommer att överleva KRIS!

MAX (©) HOBSTIG sa...

Mejl avsänt ...
Den 4 november 2008
Ronny medlemsregistret@kris.a.se
Christer christer.karlsson@kris.a.se

Jag avslutade ett mejl till Er båda den 19 september 2008 med följande ord: "Jag förväntar mig inget svar från någon av er, önskvärt vore dock att ni dementerade rekommendationen till våldsingripandet jag nämnt ovan!"

Jag har inte fått någon dementi från någon av er och måste alltså acceptera att ni godkänt. Vad som sedan hänt ligger utanför min förmåga att förstå. För mig vore det bäst om ni suddade ut mig ur era minnen!

Max Hobstig sa...

JAG FICK ETT MEJL FRÅN P.A.
Han skriver följande om KRIS


Är inte polis (ännu) men har stor erfarenhet av KRIS från mitt tidigare yrke inom kriminalvården. Mina erfarenheter stämmer i stort med vad du skrivit. Det finns dom som lyckas och andra som misslyckas. KRIS kan vara ett bra sätt att engagera sig efter Vf om det är en bra lokalförening och man har kommit så långt i sin personliga utveckling att man även är redo att ta sig an andras problem.

Så som jag upplevt det är det dock många som genom att engagera sig i KRIS nyetablerar sina kontakter i den kriminella världen, de som arbetar inom organisationen är trots allt före detta kriminella och nästan alltid missbrukare och återfallsrisken finns därmed per definition. Jag har många gånger sett att personer som definitivt inte är redo att engagera sig på det här viset dragit med sig andra som kommit längre i sin utveckling tillbaks ner i sk*ten. Synd.

Ytterligare ett problem i det hela är att trovärdigheten för KRIS inom målgruppen, "de egna leden" så att säga är, enligt mina erfarenheter, lindrigt uttryckt låg.

En annan reflektion är att namnet KRIS, kriminellas revansch i samhället, i sig upplevs som provocerande av många inklusive mig själv. Har man en önskan att förändra sig bör detta börja med att man söker sig bort från den kriminella identiteten och att då kalla organisationen för detta...tja i mina öron låter det illa.

För mig är KRIS som det fungerar idag mer en intresseorganisation för frigivna fångar än ett verkligt alternativ för att åstadkomma ett laglydigt liv.

Anonym sa...

Fantastiskt.
Man tycker ju att en organisation som KRIS borde vara särskilt uppmärksamma på brottsligt beteende, men uppenbarligen inte...

Anonym sa...

- Vilket jävla tragiskt klassiskt JIDDER! Grattis och lycka till! ( ja jag åsyftar hela bloggens sk mastermind - jösses, fruitcake!!)

Max Hobstig sa...

Idag har jag från en oberoende källa fått bekräftat att KRIS-Jönköpings ordförande Andreas Svedjehed fått kicken på grund av bland annat förskingring av föreningens pengar

Anonym sa...

Svar: Resultat

IP adress: 81.227.185.90x tillhör avsändaren
föreningen KRIS Jönköping 2009-01-24

IP adress: 81.227.186.187 tillhör avsändaren
Aryan Brotherhood : 2008-11-11 16:55

IP adress: 81.227.186.187 tillhör avsändaren
Andreas KRIS-ordf : 2008-11-11 16:57

IP adress: 81.227.185.90x befinner sig på
Latitude: 57.7833 och Longitude: 14.1833

IP adress: 81.227.186.187 befinner sig på
Latitude: 57.7833 och Longitude: 14.1833

Anonym sa...

Angående F.d ordföranden så finns det inga bevis på förskingring. Inte om man frågar nuvarande styrelse som för övrigt inte är godkänd då alla utom 1 inte har den drogfrihet som krävs

MAX (©) HOBSTIG sa...

Om alla utom en person i styrelsen inte uppfyller föreningens krav på nykterhet så är det enligt mitt förmenande inte mycket att hänga i julgranen som sanningssägare.

När det gäller den förre herr ordföranden, låt oss kalla honom Aryan Brotherhood, har han väl utan förskingring, helt klart skitit i det blå skåpet!

Rebecca sa...

Hej Max,

Jag känner inte dig men råkade hamna här för att jag letar efter ngn ansvarig på KRIS Göteborg, och nu när jag läst ditt blogginlägg om detta som hände dig så vill jag bara säga-BRA JOBBAT! Du hanterade situationen anmärkningsvärt och väldigt imponerande. Bra att det finns människor som vet om rättigheter och skyldigheter och att man inte alls behöver bruka våld för att lösa situationer, något som man kan tro är inpräntat i huvudet på alla medlemmar i KRIS och speciellt en ordförande och grundare som Christer Karlsson är. Bra gjort helt enkelt, tack. Nu vet jag också lite hur man väljer att hantera situationer inom KRIS och att allt inte alls är så städat som det ser ut på ytan.

Stor Kram
Rebecca

MAX (©) HOBSTIG sa...

Det är inte alltid så lätt att hitta någon som är ansvarig, eftersom föreningen vuxit sig så stor att ingen längre kan hålla koll på någonting, inte ens revisorerna!